Το Ούζο Βαρβαγιάννη βραβεύτηκε από το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Gr.a.c.e.» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, με αφορμή την γιορτή των Ευχαριστιών και τα 100 χρόνια δραστηριοποίησης του συλλόγου.
Το Ούζο Βαρβαγιάννη διακρίθηκε για την αξιέπαινη συνεισφορά του στον πολιτισμό, τις τέχνες και την οικονομία του νησιού της Λέσβου, όπου αποτελεί γενέτειρα του, καθώς επίσης και για τη στήριξη στον Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Λέσβου «Gr.a.c.e.». Το βραβείο παρέλαβε η Βάγια Βαρβαγιάννη, 5η γενιά της οικογενειακής επιχείρησης, εκφράζοντας την ειλικρινή χαρά και τιμή της για την εν λόγω διάκριση, που μοιράζεται υπερήφανα με τις υπόλοιπες γενιές που βρίσκονται στο τιμόνι της εταιρείας.
Στην εκδήλωση βραβευτήκαν, επιπλέον, δυο επιστήμονες που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στη Λέσβο: ο Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκος Ζούρος και ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παύλος Τριανταφυλλίδης.
Tο Ούζο Βαρβαγιάννη, μια ελληνική επιχείρησημε αδιαπραγμάτευτες αξίες την ποιότητα και την παράδοση, συμμετέχει ενεργά σε δράσεις της τοπικής κοινωνίας και στοχεύει στην ανάδειξη της ελληνικής κουλτούρας και γεύσης μέσα από τα άριστα αποστάγματα του.
Διατηρώντας την παράδοση 160 χρόνων, η οικογένεια Βαρβαγιάννη βαδίζει στα βήματα που χάραξε ο Ευστάθιος Βαρβαγιάννης από το 1860 όταν έφτασε στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου. Με πολλή αγάπη και μεράκι, η 100% ελληνική οικογενειακή επιχείρηση επιλέγει προσεκτικά αγνά, φυσικά υλικά, τα οποία σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και την παράδοση αλλά και με την χρήσιμη συμβολή της τεχνολογίας οδηγούν στη δημιουργία ενός εκλεκτού ελληνικού ποτού, του ούζου, με το οποίο το όνομα της εταιρείας Βαρβαγιάννη έχει καταφέρει να ταυτιστεί παγκοσμίως.